
Der er mange gode tips at hente i denne podcastserie – som ligger på Youtube. Der er seks afsnit á ca. 12 min.
Maiken Ingvordsen, der har en lang erfaring med fundraising, interviewes af journalist Charlotte Geckler.
Jeg har i en række år fulgt Maiken Ingvordens fornyende, forfriskende tilgang til 'de digitale udfordringer'. Nemlig siden jeg i 2012 læste hendes bog, Music Cookbook (der er på dansk), og heri stødte på begrebet crowdfunding, som jeg intet anede om. Et halvt år efter havde jeg stablet mit første crowdfunding-projekt på benene (børnebogen Aarhusianske godnathistorier). Siden er det blevet til syv projekter, hvor jeg enten selv har stået for det hele, eller har været involveret som 'crowdfundraiser' i et team.
Det er gået fint med crowdfundingerne – men det er også en finansieringsmetode, der har sine begrænsninger, må jeg indrømme.
Nu kan det meget vel være tiden til at prøve kræfter med de store fonde (også), og til den ende kan det være en fordel at være godt rustet. For det er ikke så nemt og lige ud ad landevejen. Dog er det heller ikke uoverskueligt – når man får et par gode råd fra kompetente personer.
Udsendelsesrækken er støttet af Ophavsretsfonden i Dansk Journalistforbund, og den er møntet på journalister, grafikere og fotografer, men forfattere og illustratorer, ja, alle kreative projektmagere, kan bestemt lære noget.
Det hedder bl.a. i introteksten:
Over 10 milliarder kroner! Så mange penge uddeles der hvert år via danske fonde til en række alsidige formål, som journalister, grafikere, fotografer m.fl. kan få gavn af. Men det kræver arbejdstimer, forretningstænkning, og måske også nye legekammerater, at udtænke det rette koncept til en fond, få det beskrevet og ikke mindst gennemført.