Gå til hovedindhold
Hjem

Hovedmenu

  • Lydhistorier
  • Bøger
  • Film
  • Fremtidige projekter
  • Blog
  • Om
  • Kontakt

Ama'rkanske godnathistorier - et nyt crowdfundingprojekt

Af Boris den 19. september 2017 - 9:54

Så har Klørkonge åbnet et nyt crowdfundingprojekt. Det drejer sig om en børnebog, Ama'rkanske godnathistorier, og man kan støtte det på Booomerang indtil 13. oktober 2017.

Både på bemeldte crowdfundingsite og på den Facebookside, der er oprettet til formålet, kan man læse mere udførligt om projektet.

Men sagt i kortform går det ud på følgende: Jeg, Boris Boll-Johansen, skriver sammen med en historiker, der bl.a. har erfaring som webredaktør på populære historiske magasiner, i fællesskab en børnebog, der (som man nok har regnet ud) kredser om Amager. Eller går i rundkreds på Amager. Vi tager udgangspunkt i diverse lokaliteter på øen, men behandler dem vidt forskelligt. Nogle historier er sande, andre er falske. Jeg står for fiktionen, historikeren Trine Jerichau Roslev for non-fiktionen.
Om der virkelig skulle være tale om en hilsen til fake news-diskussionen, må man diskutere i sin læseklub. Det har vi ingen holdning til. 

Bogen bliver rigt illustrereret; mine tegninger fylder løgneafdelingen, fotos fra arkiverne den rigtige afdeling. 
Den bliver på ca. 200 sider, og den bliver farverig og indbundet. Og alt i alt temmelig lækker. Vil vi mene. Men følg selv med!
I dette opslag gengives forsiden, som den nok kommer til at se ud. 

CROWDFUNDEDE BOG NR. 4
Dette er Klørkonges fjerde crowdfunding-bogprojekt. 

For fire år siden lanceredes Aarhusianske godnathistorier som en af Danmarks første crowdfundede bøger. Året efter blev samtidsromanen Lockouten i 13 crowdfunded, og sidste år så Magasinet Menneske – nu som bog dagens lys takket være folkefinansiering. 
Man kan se alle bøgerne HER. 

Hvorfor er forlaget Klørkonge så crowdfunding-begejstret?

  • Fordi crowdfunding giver mulighed for at teste, om en bog egentlig også har potentiale. Slet og ret: Er der købere? (Det er jo faktisk nærmest et økologisk projekt: Der er ingen grund til at spytte produkter ud i verden, som verden er ligeglad med. Verden har nok produkter. Ikke mindst bøger.) 
  • Crowdfunding giver mulighed for at mobilisere læserne, de får medansvar om ikke ligefrem en ejerandel i projektet. Og dermed i det endelige produkt, dersom det opnår fuld funding. Og således bliver bogen endnu sjovere at have stående på hylden: 'Den har jeg bidraget til!'
  • Fra forfatterens synspunkt: Den lukkede, kreative tilblivelsesproces blotlægges. Hvilket kan give en lidt nøgen situation, men nogle gange (ikke altid, og kun for nogen) er en vis ekshibitionisme i denne fase sundt for kunstneren. I hvert fald bryder crowdfunding med den noget lukkede situation, som det statslige legatvæsen fremelsker.  
  • Crowdfunding kan ses som en modernisering af mæcenatet, dels fordi det er digitaliseret, gennemsigtigt og sigter bredt, dels fordi det opererer med et noget for noget princip. Giveren (eller som det hedder på crowdfundingsprog: backeren) giver ikke bare penge for sine blå øjnes skyld, vedkommende får noget igen – ja, kan endda spare penge i forhold til, hvis produktet skulle købes senere i almindelig handel. 

Der er mange andre fordele, dette er blot nogle af dem. 

Crowdfundere skal altid holde sig for øje, at det kun er nogle projekter, der egner sig til crowdfunding.
Vi vil imidlertid mene, at vi med Ama'rkanske godnathistorier har et rigtigt godt produkt i den henseende, idet der jo er tale om en munter bog for børn. Desuden sigter vi meget lokalt, nærmest hyperlokalt. Ama'rkanerne er kendte for at være meget lokalpatriotiske, og vi håber selvfølgelig, at ordet vil sprede sig blandt dem, at mange vil få øjnene op for, at her er noget (på vej), der specifikt angår deres elskede ø. Og at dette specifikke kun kan blive til virkelighed, dersom de yder en indsats. 

Ama'rkanske godnathistorier
crowdfunding
børnebog
About the author